fbpx
x
Мени

Вести од граѓанските оргранизации

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

Aspekti rabotilnica 1

За „говорот на омраза“ и „говорот на почитување“

Објавено на:

Aspekti rabotilnica 1На 7 април 2016 година во просториите на Советот на општина Куманово, стручниот тим на Гешталт центарот Младен Костиќ – Аспекти одржа работилница на тема „Влијанието на позитивната комуникација и користењето на говорот на почитување врз чувствата и меѓусебната комуникација.

Ambrozija

„Зошто заминуваат нашите сограѓани“

Објавено на:

AmbrozijaЦентарот за лековити билки и шумски плодови „Амброзија“ од Пехчево, на 4 април 2016 година, во салата за состаноци на општина Пехчево организираше јавна расправа на која ги презентираше резултатите од анкетата за миграциите. Во анкетата учествуваа сите засегнатите страни со овој проблем, а се спроведе во рамки на проектот „Преку интегрирано делување до намалување на миграциите“.

IZVOR Kratovo informativna sredba na tema migracii

Информативна средба за проблемот со миграциите

Објавено на:

IZVOR Kratovo informativna sredba na tema migraciiМиграцијата на населението од Североисточниот регион, особено на младата популација беше тема на информативната средба што ја организираше Неформалната мрежа на граѓански организации, а се одржа на 12 април 2016 година во хотелот Кратис во Кратово.

IPDV obuka 1

Четврта обука на проектот “Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”

Објавено на:

IPDV obuka 1Институтот за истражување на политики и добро владеење – ИПДВ во рамки на програмата CIVICA Mobilitas, имплементирана oд Македонски Центар за Меѓународна Соработка МЦМС, НИРАС од ДАНСКА и Шведскиот Институт за Јавна администрација (СИПУ) финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) во период од 16-17 Април, во Штип ја реализираше четвртата обука во рамките на проектот “Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”

logo iprg 1

Повик за учество на работилница

Објавено на:

logo iprg 1Институтот за истражување на политики и добро владеење ги поканува младите активисти од различна етничка припадност, претставници на младински невладини организации, други младински групи, здруженија, студентски групи, итн. да се пријават и да учествуваат на работилницата што ќе се одржи на 16 и 17 април 2016 година во Штип.

mladite mozat1

Повик за камп за лидери

Објавено на:

mladite mozat1Организацијата „Младите можат“ ги поканува сите млади лидери на возраст од 17 до 22 години, кои се подготвени да работат на својот личен развој и да придонесат за позитивни промени во заедницата да се пријават на повикот за учество на кампот за лидери што ќе се организира од 5 до 11 мај 2016 година на Пониква, Осогово.