fbpx
x
Мени

Вести од граѓанските оргранизации

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

LEAD 1

Средно Водно исчистено од отпадоци

Објавено на:

LEAD 1Светскиот ден на животната средина, 5 јуни, го одбележаа група млади од различна етничка припадност со спроведување на акцијата за чистење на отпадот на Средно Водно. Ним им се придружија и дел од граѓаните кои веќе беа на падините на Водно.

companyLogo

Барање на понуди: Изработка на веб апликација со база на податоци

Објавено на:

companyLogoЗдружението за рамноправен развој РЕШЕНИЈА ЗА РАЗВОЈ (DeSo), го спроведува проектот „е-Платформа за соработка и развој на граѓанското општество (ГО) во Република Македонија“. Проектот се спроведува со финансиска поддршка од програмата Цивика мобилитас.

SEMM logo

СЕММ апелира на одговорност и коректно известување за изборите

Објавено на:

SEMM logoСо почетокот на изборната кампања во Република Македонија, Советот за етика во медиумите (СЕММ) апелира за целосна професионална одговорност во новинарството, промовирање партиципаторен политички процес и континуиран пристап на јавноста до релевантни и веродостојни информации.

Logo AJDE Makedonija 2

МАКЕДОНИЈА ЧИСТА ЗА 1 ДЕН – ВКЛУЧИ СЕ ВО НАЈГОЛЕМАТА ЕКО АКЦИЈА!

Објавено на:

Logo AJDE Makedonija 2Сакаш почиста и позелена Македонија?
Ако сакаш да бидеш дел од тимот што ќе придонесе за тоа, тогаш ПРИДРУЖИ СЕ, заедно да ја исчистиме Македонија!
Биди и ти волонтер во најголемата еколошка акција во нашата земја!

КАКО?

CKGS CKA PHV 1

ПХВ театарска претстава

Објавено на:

CKGS CKA PHV 1Во рамките на ЦКА ПХВ неделата која традиционално се одбележува од 21 до 27 септември, волонтерите од Kлуб на млади при Црвен крст на град Скопје на 13.11.2016г. (недела) во Драмски театар ја изведоа театарската претстава „Приказна за една идеја“. Преку изведбата волонтерите ја доближија приказната за формирањето на Црвениот крст, принципите, женевските конвенции , со акцент на ликот и делото на нобеловецот Анри Динан.

Logo mreza protiv nasilstvo

Презентација на Водич во терминологијата за родово базирано насилство за новинари и медиумски работници

Објавено на:

Logo mreza protiv nasilstvoНационалната мрежа против насилство врз жени и семeјно насилство со задоволство ги поканува сите заинтересирани на презентација на Водичот во терминологијата за родово базирано насилство за новинари и медиумски работници, која ќе се одржи на 30.05.2016 година, понеделник од 10:00 часот во Хотел Порта, Скопје.