fbpx
x
Мени
Здружение Специјална Олимпијада - Македонија Скопје

Здружение Специјална Олимпијада - Македонија Скопје

Здружение Специјална Олимпијада - Македонија Скопје
СОМ
Organization Special Olympics - Macedonia Skopje
2010
Здружение на граѓани
Љупчо Петровски, Претседател
4044010503568
6626106
Аминта Трети бр.31 А -1 стан.5
Центар
Скопски
Драган Караџовски Национален директор +38975444908 dragan@som.mk
+38975444908

Највисоката цел на СОМ е да им помогне на лицата со интелектуална попреченост да учествуваат како продуктивни почитувани членови на општеството, со тоа што ќе им обезбеди еднакви можности да ги развиваат и покажат сопствените способноссти и таленти преку спортски тренинзи и натпревари, што ќе доведе до пораст на свеста кај јавноста за нивните способности и потреби.

Лица со посебни потреби

Социјално-хуманитарна поддршка

Лица со посебни потреби

Нема ресурси од оваа организација
Нема настани од оваа организација
Нема вести од оваа организација