fbpx
x
Мени
Здружение за развој ЦЕНТАР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ Скопје

Здружение за развој ЦЕНТАР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ Скопје

Здружение за развој ЦЕНТАР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ Скопје
Center for Change Management
CCM
2009
Здружение
Неда Малеска Сачмароска, претседател на здружението
4057009501580
6479871
бул. Октомвриска револуција бб. во склоп на Инс. за социолошки и политичко-правни истражувања
Ул. Миле ПопЈорданов бр.62 Скопје - Карпош
Карпош
Наталија Шикова 0038975470216 natalija.shikova@cup.org.mk
02 306 1760
2 306 1760

Центарот за управување со промени (ЦУП) е непрофитна, невладина организација која промовира разбирање и ненасилни промени во општеството. Фокусирана е на спроведување меки мерки и политики кои им помагаат на различни ентитети да ги прифатат промените во општеството како нормални ситуации и да ги претворат во позитивни резултати. 
Организацијата верува дека зајакнувањето на капацитетите на јавната администрација, граѓанскиот сектор, бизнис заедницата, евро - интеграциите и инвестирањето во луѓето се главни агенти за промена во општеството. Во тој правец се поддржуваат проекти кои промовираат демократија и отворени идеи во различни сектори од општеството. Проектите имаат за цел да придонесат за развој не само на нашето општество, туку дава значење и на регионално вмрежување и соработка со цел размена на добра пракса и искуства, користејќи ги поддржувајќи ги процесите на глобализацијата.
Организацијата има неколку години работно искуство со различни државни институции во Македонија и широка соработка со граѓанскиот и бизнис секторот дома и во странство. 

Добро Владеење

Развој на граѓанското општество

Жени и родови прашања

Информации, комуникација и медиуми

5

2015

Објавено пред 2 годинаи Manual për lirinë e shprehjes: aspekte juridike
Објавено пред 2 годинаи Manual për lirinë e shprehjes: aspekte juridike
Објавено пред 2 годинаи Manual për lirinë e shprehjes: aspekte juridike