fbpx
x
Мени
Здружение на граѓани ИНСТИТУТ ЗА МЕДИУМИ И АНАЛИТИКА ИМА Скопје

Здружение на граѓани ИНСТИТУТ ЗА МЕДИУМИ И АНАЛИТИКА ИМА Скопје

Здружение на граѓани ИНСТИТУТ ЗА МЕДИУМИ И АНАЛИТИКА ИМА Скопје
ИМА
Association of citizens INSTITUTE FOR MEDIA AND ANALYTICS IMA Skopje
2022
Здружение на граѓани
Петрит Сарачини, претседател
4057022560529
7590679
Струма бр.3/1-12 1000 Скопје
Карпош
Скопски
Петрит Сарачини, претседател, 070349906, sarachini@ima.mk
+389 70 349 906

Мисијата на Институтот за медиуми и аналитика ИМА, како невладино и непартиско здружение на граѓани кое ја практикува слободата на изразувањето – е унапредување на демократијата и владеењето на правото, унапредување на човековите права во јавните комуникации, развој на критичкото мислење и дебатирање во медиумите, промовирање на медиумска писменост и етичко новинарство, намалување на штетите од говорот на омраза, дискриминаторскиот говор и дезинформациите во медиумите, промовирање на културен плурализам во медиумите и општеството, и подобрување на професионалните стандарди во медиумскиот мониторинг и анализата на медиумите.

Демократија

Добро владеење

Информации, комуникации и медиуми

Човекови права

Застапување (на пр. креирање и влијание врз политики)

Информирање (на пр. градење свест)

Истражување

Друго

Општа јавност (сите граѓани)

Граѓански организации

Државни и јавни институции и/или службеници

Експерти од одредена област

Медиуми

Образовни институции

Нема ресурси од оваа организација
Нема настани од оваа организација
Нема вести од оваа организација