fbpx
x
Мени
Центар на заедницата на општина Струга-Qendra e bashkësisë së Komunës së Strugës

Центар на заедницата на општина Струга-Qendra e bashkësisë së Komunës së Strugës

Центар на заедницата на општина Струга-Qendra e bashkësisë së Komunës së Strugës
Центар на заедницата на општина Струга
Community Center of Struga Municipality
2016
Здружение на граѓани
Флака Положани- претседател
4026016525093
7162553
Владо Малески-Тале бр.1 Струга
Струга
Југозападен
Флака Положани, претседател +38971994452 flaka.pollozhani@ccstruga.mk
+389 46 83 91 12

Визија: придонесување кон зголемена транспарентност на општината и подобрување на соработката на граѓанските организации и општините.
Мисија:Kатализатор на локалната демократија во општина Струга и југозападниот регион на Македонија, преку фасилитрирање на дијалог и развој на долгорочни партнерства во сферата на демократијата, граѓанското учество и активизам .

Демократија

Образование, наука и истражување

Развој на граѓанско општество

Транспарентност

Човекови права

Градење капацитети (обука, фасилитација, менторство, совети)

Информирање (на пр. градење свест)

Општа јавност (сите граѓани)

Државни и јавни институции и/или службеници

Нема ресурси од оваа организација
Нема настани од оваа организација
Нема вести од оваа организација