fbpx
x
Мени

ЕКОНОМСКО ЈАКНЕЊЕ НА ЖЕНИТЕ ОД РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ – ПРЕДИЗВИК, МОЖНОСТ ИЛИ НЕДОСТИЖНА ЦЕЛ?

Женското претприемништво е возможно и функционално и во руралните средини. Потребен е само соодветен влог во ресурси и менување на перцепциите за да можат жените да се докажат со “посилниот” пол коj што е сеуште многу доминантен во руралните средини. Само 38% од жените во руралните средини се сметаат за економски активни и само 22% […]