fbpx
x
Мени

Купување влијание: парите и политиката во Република Македонија

Република Македонија се наоѓа во централниот дел на Балканскиот Полуостров во југоисточна Европа. На север граничи со Србија, на исток со Бугарија, на југ со Гр- ција и на запад со Албанија. Во Република Македонија живеат 2.050.671 жители од кои 1.743.403 се гласачи. Според последниот попис од 2002 година, населението во Република Македонија е составено […]