fbpx
x
Мени

Етика во вестите – ноември 2017

Војната во Сирија и хуманитарното искушение во Алепо доведоа до мрачното потсетување во 2016- тата дека етиката на човештвото и говорењето на вистината и понатаму се двојните столбови на етичкото новинарство. Но, и по една година од досега невидените вести, вреди да се вратиме наназад за да побараме одговор на важното прашање – каква е […]