fbpx
x
Мени

Декларација и прирачник за средношколци

Публикацијата содржи објаснување за постоењето и функционирањето на OBESSU како и анализа на Декларацијата за средношколски права во училиштето и општеството. Во прилог на оваа публикација има и примерок документи, како пример на записник, пример на правилник за локални средношколски заедници и низа други документи кои ќе им помогнат на средношколците полесно да се организираат

Капитулација, конфузија, отпор – Социјален капитал на македонскиот средношколец

Младински образовен форум Оваа студија нуди анализа на младинските политики во Македонија и перцепциите на средношколците во земјата за нивниот социјален капитал. Публикацијата цели да ја утврди и промовира позицијата на средношколците во научниот и политичкиот дискурс, за мислењата на учениците да бидат чуени и земени предвид од институциите, а препораките од епириската судрија ќе […]