fbpx
x
Мени

Заштита на правата на пациентите и почитување на стандардите за квалитет на здравствена заштита на корисниците на дроги, лицата што ќивеат со ХИВ и ЛГБТ

Дали во Република Македонија постојат ефикасни механизми за заштита на правата на пациентите? Дали постојните механизми за заштита на правата на пациентите се полезни за квалитетна здравствена заштита на припадниците на маргинализираните групи, како што се корисниците на дроги, лицата што живеат со ХИВ, ЛГБТ лицата, сексуалните работници?  Дали се почитуваат стандардите за квалитет во […]