fbpx
x
Мени

Реформа на медиумскиот сектор препораките на Прибе и дополнителни прашања

Реформата на медиумите во Македонија станува насушна потреба. Проблемите се многубројни, а крајниот резултат е неодржлив медиумски систем со голем број актери што се лесно подложни – главно поради неодржливоста на медиумскиот пазар – на политичко влијание. Политичкото влијание води кон ситуација во која првите жртви се професионалните стандарди на новинарската професија, а новинарите, особено во […]