fbpx
x
Мени

Анализа на Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2015 година

Препораката за отпочнување на преговорите за пристапување во ЕУ во извештајот за напредокот на Република Македонија од 2015 година е замрзната и условена со: целосно исполнување на Политичкиот договор од јуни/јули 2015 година и Итните реформски приоритети, најрано до одржувањето на изборите во април 2016 година. Препораката за отпочнување на преговорите за пристапување во ЕУ за […]

Зборот е збор! Како се спроведува договорот од Пржино?

Политичкиот Договор од Пржино, или Договорот од јуни/јули, како што претпочитаат да го наречат претставниците на меѓународната заедница, е уште еден договор со потпис на лидерите на четирите најголеми македонски политички партии со цел да се реши политичката криза, со помош на странскиот фактор.