fbpx
x
Мени

Каде почнуваат, а каде завршуваат парите за субвенции

Проектот „Каде почнуваат, а каде завршуваат парите за субвенции“ врши надгледување на директни плаќања од програмата донесена со одлука на Владата на Република Македонија за финансиска поддршка во земјоделството за 2012 година. Проектот „Каде почнуваат, а каде завршуваат парите за субвенции“ е поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество, спроведуван од Фондацијата Отворено општество […]

Краудфандинг – недоволно позната алатка за собирање пари

Купување влијание: парите и политиката во Република Македонија

Република Македонија се наоѓа во централниот дел на Балканскиот Полуостров во југоисточна Европа. На север граничи со Србија, на исток со Бугарија, на југ со Гр- ција и на запад со Албанија. Во Република Македонија живеат 2.050.671 жители од кои 1.743.403 се гласачи. Според последниот попис од 2002 година, населението во Република Македонија е составено […]