fbpx
x
Мени

Како до е-информации од локалната самоуправа ?

Eдни од основните принципи за демократско управување на локално ниво се отвореноста и партиципативноста. Граѓаните имаат право да ги добијат сите информации од јавен карактер кои ги поседуваат државните институции. Следејќи ги меѓународните искуства, каде граѓаните имаат централна улога во однос на институциите, проектот – Граѓанинот на прво место има цел да влијае за подобрување […]