fbpx
x
Мени

Анализа на јавна инфраструктура Република Македонија

Јавната инфраструктура е инфраструктура во јавна сопственост или за јавна употреба. Обично се разликува од приватна или општа инфраструктура во однос на политики, финансирање, цел итн. Инвестирањето во јавната инфраструктура е развојна компонента на фискалната политика со цел подобрување на економските перспективи и квалитетот на живот на граѓаните. Суштинска цел на овој вид на инвестиции […]