fbpx
x
Мени

Известувањето на медиумите за лицата со попреченост

Во медиумската сфера во Македонија во последните неколку години се случуваат големи промени. Постојано се  бележи постојан пад на скалата на слободата на медиумите според оценките на релевантни и професионални меѓународни здруженија. Слободата на медиумите со години назад се наоѓа и во ѐабелешките на Европската унија во Извештајот за напредокот на Република Македонија. Постои висока поларизираност и меѓу електронските и […]