fbpx
x
Мени

Физибилити Студија-Буџет базиран на перформанси за подобар буџетски процес и зголемување на транспарентноста и отчетноста

Не е лесно да се направи оценка на трошоците и бенефитите од реформа која опфаќа воведување и имплементација на буџетирање мерено по перформанси (performance budgeting) во Македонија. Потребна е одредена доза на храброст да се направи таква оценка имајќи предвид дека не најдовме во литературата општа оценка за ниту една држава (освен секторски пресметки. За […]