fbpx
x
Мени

Lajme nga grantmarrësit

Grantet e Civika mobilitas u dedikohen organizatave qytetare “nacionale”, do të thotë atyre që zakonisht punojnë në një ose më shumë sektorë konkret në nivel nacional; organizatave qytetare të mesme dhe më të vogla të cilat dëshirojnë t’i promovojnë qëllimet e tyre me ndihmën e aksioneve të përbashkëta, organizatave të cilat dëshirojnë t’i promovojnë qëllimet e tyre me ata të cilët dëshirojnë t’i adresojnë temat urgjente ose aktuale sipas parimit “këtu dhe tani”, duke përfshirë edhe grupet dhe shoqatat joformale.

Interpretimi i historisë së përbashkët së kohës bashkëkohore

Shoqata Aksioni Paqësor dhe Asociacioni i mësimdhënësve të historisë në Maqedoni (AMHM) e realizojnë projektin “Interpretimi i historisë së përbashkët së kohës bashkëkohore”. Projekti është iniciativë 12 mujore që filloi më 20 qershor, e qëllimi i së cilit është: ndërtimi i partneriteteve për paqe në arsim. Realizimi i këtij projekti hap dialog konstruktiv mes mësimdhënësve […]

Premierën e shfaqjes “Tregimi human”

Në regji të Besfort Idrizi dhe autori Katerina Momeva, këtë të shtunë, më datën 07.12.2019 me fillim në orën 20 në QKR (MKC) “Kino Frosina”, do të mbahet premiera e shfaqjes “Përrallë Humane”, që është pjesë nga projekti “Ombudsmani im – teatri si metodë për zmadhimin e të drejtave themelore të njeriut“, në produksion të […]

Skena e pavarur vlen

Skena kulturore e pavarur gjithnjë e më shumë po merr hov në përmbushjen e misionit për të hapur tema të rëndësishme shoqërore. Të ballafaquara me një varg problemesh në rrugën drejt qëllimit, organizatat qytetare për kulturë dhe art nuk synojnë që lehtë të heqin dorë në promovimin e skenës alternative si pandan të asaj komerciale. […]

Mirësia nuk matet me para

Nisëm më edhe mirësinë tonë ta shprehim me pare. Por, kontributi ynë ndaj bashkësisë sonë, fatmirësisht, megjithatë matet me atë se sa ne i kontribuojmë asaj. Në fund, vetëm kontributi ynë personal e ndryshon realitetin kah e mira për bashkëqytetarët tanë të tjerë. Në dukje dy tregime të ndryshme, të cilat megjithatë e dëshmojnë atë. […]

SHGM PAJTOHET ME VLERËSIMET E BE PËR MEDIAT

Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë pajtohet me vlerësimin e Komisionit evropian se gjendja e lirisë së mediave është përkeqësuar sivjet në Maqedoni. Komisiioni në raportin për përparimin e vendit në vitin 2016, me të drejtë konkludon se në pjesën dërmuese të mediave maqedone mungon pluralizmi politik dhe se televizionet kombëtare në mënyrë të koordinuar mbështesin […]

UycMKpZWueVsHEeF

kdglDx http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Zigzag: Deponitë e “egra” – si të zbuten?

Autor: Seladin Xhezairi     Problemi i mosmenaxhimit të mbeturinave këto ditë të nxehta verore ka rikthyer në qendër të vëmendjes çështjen e deponive që vazhdojnë  të mbeten të egra dhe, sit ë tilla po zënë frymën e qytetarëve – anekënd vendit – nga Struga e gjer në Kumanovë. Sdo mend, kërkohet për kushtim – […]

BËRLLOGU QË HELMON

Nga Xhumadije Ibrahimi     Sipas të dhënave të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hasinor, në Maqedoni ka 54 deponi në nivel lokal, por asnjëra nga to, me përjashtim të deponisë ‘Drislla’, në Shkup,  nuk i plotëson standardet europane për grubullimin e mbeturinave.  Ka edhe qindra deponi  të tjera ilegale të ashtuquajtura të egra, të […]

„Dhjetë ditë Republikë Paqësore” – Trajnim për ballfaqim me të kaluarën dhe ndërtim të paqes

Në peridhën prej 29. qershor deri më 9. korrik të vitit 2017, Aksioni Paqësor – Prilep & Tetovë, për të tetën herë radhazi organizon „ Trajnim për ballfaqim me të kaluarën dhe ndërtim të paqes”. Nëse… dëshiron të reflektosh dhe të rritesh në nivel emotiv dhe intelektual, e ke të rëndësishme që të dëgjosh se […]

Thirrje për vepra autoriale të gjimnazistëve me temë: Organizim dhe pjesëmarrje gjimnaziste

Paraqitja fillon më datë 08.05.2017, ndërsa tekstet, fotografitë dhe ilustrimet tuaja (shoqëruar me përshkrim të shkurtë të idesë nëse bëhet fjalë për fotografi ose ilustrime) mund ti dërgoni në policy@mof.org.mk. Të njëjtat do të publikohen në ueb faqen e medies Radio MOF.    Të gjitha veprat autoriale të publikuara do të shpërblehen me shpërblim simbolik. […]

1 2 3