fbpx
x
Мени

Ресурси

Државните институции плаќале парно поскапо и за 10 пати

Промотивен настан-Кампања Мрдни со прст

Измени за правен систем без дискриминација

Гостување во „Bijandipe“ – Ромска редакција на МТВ

Видео за Судскиот совет на РМ и Советот за факти

Ракот најмногу убива во Свети Николе

Каталог на здруженија на граѓани од општина Кичево

Анализа – проценка на главните политики за Роми

1 Billion rising

Перцепции за семејното насилство-фокус на насилството врз жените во Општина Куманово

Не говор на омраза

Најнови информации

Трговија со луѓе

Мониторинг на акцискиот план за локалната стратегија на Општина Струмица за соработка со граѓанскиот сектор

Анализа на постоечките практики за користење на механизмите за консултација со граѓаните во развивање јавни политки на локално ниво

Доументарен филм Младинска размена

ФИЛМ Младинска размена ДЕБАР-ИФС – ПЕТРИЧ

Културно-историски водич низ регионот Дешат

Анализа на практиките за распределба на средства за здруженијата од општинските буџети во регионите Штип, Кичево, Дебар и Битола

Патеки во младинската работа

Методологија за распределба на средствата за здруженија и фондации од општинските буџети

Анализа на постоечките практики за користење на механизмите за консултација со граѓаните во развивање јавни политки на локално ниво и нивнат

Телевизиска емисија во склоп на проектот ,,Потребите на граѓанинот на прво место”

Анализа на онлајн активноста на граѓанските организации во Република Македонија

TË PASTREHËT RRETH NE: publik fshehur potencial

The working conditions in the German transnational company “Dräxlmaier” in Kavadarci, Macedonia

Локален Акциски план за економско јакнење на жените од Општина Битола 2016-2017 година

Жени и синдикати: Застапеност и работнички права во Република Македонија