Исконска цел на постоењето на човекот, неговата сегашност и иднината се поврзани со децата, суштества кои го осмислуваат и обновуваат животот. Го започнуваат животот на овој свет голи, единствени со прекрасната убавина и совршеност на сопствената голотија. Оригинален начин да се зачекори во животот, во непознатото и во иднината. Само младоста може да ја разубави иднината.
Пораката на малиот Бушавко од заштитниот знак на ПДАС „Меѓаши“ од Скопје, има исто значење, а таа гласи: „Ние сме иднината!”