Позитивни практики и промени направени од 4 Граѓански организации институционални грантисти од првата година на програмата CIVICA Mobilitas.
Првата детска амбасада во светот Меѓаши изработи три видео прилози со цел информирање на граѓаните за мал дел од промените и активностите кои неколку организации од невладиниот сектор ги предизвикале или направиле.
Видеото во прилог вклучува 4 од 7те организации
1. АДИ – Гостивар
2. Флоренс Најтингел – Куманово
3. Хелтгрупер – Скопје
4. Полио Плус – Скопје