На 18 октомври 2016 година, во спортската сала “Цар Самоил” се оддржа годинашниов Фаре турнир “FARE” (Football Against Racism in Europe) во мал фудбал во организација на ОЖО Свети Николе. На турнирот зедоа учество трите основни училишта кои се натпреваруваа меѓусебно во духот на фер-плејот. На настанот беа доделени благодарници за учество и признанија на најдобрите учесници. Признанијата беа доделени од страна на фудбалската легенда на мак-фудбалот Гордан Здравков.