Ова едукативно видео е трето во серијалот едукативни видеа изработени во рамки на Проектот „Финансиска едукација за паметни одлуки“, поддржан од програмата Цивика Мобилитас.

Видеото има за цел да ја поттикне свеста кај пошироката јавност во врска со значајноста на осигурувањето како форма на заштита од ризици, но и да помогне во надминување на недовербата која постои помеѓу граѓаните и осигурителните компании.

Видеото погледнете го ТУКА.