Ова едукативно видео е второ во серијалот едукативни видеа изработени во рамки на Проектот „Финансиска едукација за паметни одлуки“, поддржан од Програмата Цивика Мобилитас.

Видеото дава осврт кон клучните деловните процеси и активности на банките, при што фокусот е на депозитното и кредитното работење, односно каматните стапки.

Видеото погледнете го ТУКА.