Едукативното видео насловено „Финансискиот систем во Република Северна Македонија“ е прво во серијалот едукативни видеа во рамки на Проектот „Финансиска едукација за паметни одлуки“, поддржан од Програмата Цивика Мобилитас.

Видеото накусо ја прикажува структурната поставеност на финансискиот систем во државата, при што особено внимание е посветено на заштитата на потрошувачите, во улога на корисници на финансиски производи и услуги.

Видеото погледнете го ТУКА.