fbpx
x
Мени

Вацкинација и контроверзии

На 4-тиот Хелтгрупер Самит ќе се дикутира секогаш актуелната тема за вакцинација и потребата од неа, со осврт на двете страни на приказната, односно за и против вакцинација. На самитот ќе учествуваат истакнати професори од Македонија, претставници од Министерството за здравство, Факултетот за фармација, фарма компании, реномирани доктори, педијатри и предавачи. Специјална презентација на самитот ќе има и проф. Тед Тулчински од Хебрејскиот Универзитет во Ерусалим, Израел. Исто така, на самитот ќе се дискутира и преносот на информации и начинот на известување преку медиумите.