fbpx
x
Мени

Уметнички хепенинг

ГЕШТАЛТ ЦЕНТАР МК АСПЕКТИ ќе уќествува во националниот форум оргинизиран од Цивика мобилитас со активност под мото: „СТОП ОМРАЗА-Сподели почит сега!“ присутните ќе имаат можност да учествуваат во активностите преку свој придонес, цртање и изразување на говорот на почитување, и размена на вербални и невербални пораки. Целта е да се предизвика внимание дека говорот на почитување ги поврзува луѓето за разлика од говорот на омраза кои ги раздвојува, завојува и создава непријателство.