fbpx
x
Мени

Уличен концерт – Битола отворен град 2017

Контакт: mkcbt@t.mk

Локација: Битола

Spectrum e прогресив/кор метал бенд од Скопје со иновативни влијанија и од други поджанрови. Формиран е во октомври 2015-та со идеја да се создаде нешто креативно за музичката сцена. Експериментираaт со од една страна поагресивен звук, а од друга со помек, помелодичен и атмосферичен стил. Со многу напорна работа и многу проби и концерти, бендот заедно веќе склопи голем број на песни кои наскоро ќе бидат студиски снимени во прв албум.

Gargoyles е скопски бенд формиран во 2013 кој свири мешавина на sludge и blackened thrash метал. При крајот на 2016 го издадоа нивниот прв албум. За фанови на High on Fire, доцен Darkthrone, Weedeater итн.

МКЦ-Битола е институционален грантист на програмата Цивика Мобилитас.