fbpx
x
Мени

Средба со дијаспората

на 18 август 2017 (петок) ќе се организира средва со дијаспората. ЦОРЗ Дебар во рамки на својата годишна програма организира средба со дијаспората. На средбата ќе учесрвуваат иселеници од САД и од Европа, иселеници кои имаат инвестирано во земјата и преставници на иселенички здруженија. На средбата ќе учествува и Министерот надлежен за дијаспората г.дин Едмонд Адеми. На средбата ќе се дискутира за проблемите и предизвиците на дијаспората , цивилниот сектор и властите.