fbpx
x
Мени

Конференција за здравјето на Ромите во Република Македонија

Контакт: 078/263-756

Локација: Скопје

По повод 25 годни на ФООМ подршка за силни и активни граѓани и демократско општество, тимот на Националниот Ромски Центар учествуваше на овој настан и имаше мошност да размени неколку инфомации со Министерот за здравство Венко Филипче за активностите , улогата и интезивна понатамошна соработка со граѓански организации со ставање на посебен акцент и на здравјето на Ромкската жена и нејзиното семејствa.
Конференцијата имаше солидни говорници и дискусии на тематика со улога за подобрување на здравјето на Ромската заедница во Македонија.