fbpx
x
Мени

Градиме партнерство со бизнис заедницата за подобра локална заедница

Во рамки на активностите од програмата на Фондација за локален развој и демократија Фокус, поддржана од програмата Цивика мобилитас, тимот на Фокус одржа работен состанок со претставници на бизнис заедницата во Велес.Тие имаа можност да слушнат за мисијата и визијата на Фондација Фокус, проектите кои ги реализирала во изминатиот период од нејзиното постоење како и за плановите и проектините идеи што има намера да ги реализира во иднина.

Од името на тимот, финансискиот менаџер Димче Велев пред присутните преку презентација ги претстави сите досегашни активности на Фондацијата, додека извршната директорка Убавка Јаневска ги запозна со целта на средбата, фондацијата да се отвори кон пошироката јавност, граѓаните и институциите. Тие побараа поддршка и соработка од бизнис секторот во Велес во насока на заедничко аплицирање на проектни идеи и реализирање на активности за добробит на целокупната заедница.