fbpx
x
Мени

Фактори кои влијаат на цената на акциите на Македонската берза

Кои се предности, придобивки и слабости, компанијата да се одлучи да биде присутна на македонската берза.
Кои фактори ја движат цената на акциите на компаниите и што нивната вредност покажува за самите компании.
Колку и дали има корелација помеѓу поединечните цени на акциите меѓу компаниите кои се со седиште во Македонија.

Дали странски субјекти можат да инвестираат во акции во сопственоста на компаниите.
На овие прашања ќе дискутираме со м-р по економски науки Марко Илиевски.