fbpx
x
Мени

Дводневна обука за „Родова Едукација“

Контакт: antico@t.mk +389 2 2614 641

Локација: Охрид - Хотел Милениум Палас

Дводневна обука на тема „Родова едукација“. Целни групи на обуката се државни службеници од Агенцијата за вработување на РМ и од Локалните Центри за вработување на Скопје, Куманово, Битола, Штип и Тетово; како и локалните медијатори од 5те општини - претставници на локални граѓански органиизации. Оваа активност се спроведува во рамките на проектот „Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот“, финансиран од Европската Унија, а спроведуван од Женска граѓанска иницијатива АНТИКО (Wci Antico) во партнерство со CARE Deutschland/Luxembourg e.V.