fbpx
x
Мени

Frontpage

Повик за апликации за институционални грантови

Здружение за развој на култура, образование и здравство „КАЖИ ДОБРО СЕЈ ОК“

Буџет: 65.950 МКД Времетраење: 22.04 – 22.05.2020 Конституенти Сите лица кои одат на работа во оваа кризна ситуација и децата со родителите кои придонесуваат за будење на оптимизмот Наслов Нема ни виножито без дожд За што е потребна акцијата  Враќање на позитивното гледиште кон иднината инспирирано од најмладите преку цртање виножито како симбол на надежта […]

ПЛАТФОРМА ЗА ИСТРАЖУВАЧКО НОВИНАРСТВО И АНАЛИЗИ – ПИНА

Вкупен буџет: 1.797.865 МКД Времетраење: 1.6.2019-31.8.2020 Конституенти Како директни корисници ќе бидат опфатени млади новинарки и студентки по новинарство. Како индиректни корисници ќе бидат граѓански организации, медиуми и општата јавност. За проектот поддржан од Цивика мобилитас „Жени новинарки за посилно граѓанско општество“ За што е потребна акцијата Жените новинарки иако сочинуваат најголем дел од работната […]

Преглед на најголемите договори за јавни набавки во 2017

Првата инфо содржина за оваа година нуди преглед на најголемите договори за јавни набавки склучени во 2017 година, а произлегува од базата на тендери над 1 милион евра на Центарот за граѓански комуникации.

Јавен повик за учество во работни групи

Фондацијата за развој на локалната заедница – Штип во рамки на проектот „Зајакнување на партиципативната демократија“, финансиски подржан од Европската Унија, објавува Ј а в е н   п о в и к до сите заинтерсирани единици на локалната самоуправа, граѓански организации, медиуми, бизнис сектор и заинтерсирани граѓани да се вклучат во работните групи за креирање […]

ФРЛЗ доби признание за својата работа

ЕД „Виножито“ со благодарница за долгогодишната соработка и посветноста на ФРЛЗ во нивната работа и поддршката кон ЕД Виножито и граѓанскиот сектор вооошто. „Виножито долги години соработува со Фондацијата за развој на локалната заедница. Навистина сме благодарни за нивната сестрана поддршка, како финансиска, така и едукативна. Тие се единствени што даваат помош за да може […]

Објавена публикацијата „Анализа на онлајн активноста на граѓанските организации во Република Македонија“

Во рамките на проектот „ Е-Платформа за соработка и развој на граѓанското општество во Република Македонија“, финансиран од страна на програмата на Цивика Мобилитас, а спроведен од Здружението на за рамноправен развој „Решенија за развој“ беше објавена публикацијата со наслов: „ Анализа на онлајн активноста на граѓанските организации во Република Македонија“. Истражувањето кое беше спроведено […]

Верификувана Програма за Негувателки на деца

Чест ни е да Ве известиме дека Македонска Асоцијација на Дадилки го доби решението за верификација на посебна програма за „Негувателка на деца“. Со ова Решение нашата Асоцијација доби државна верификација и акредитација на Програма за негувателка на деца. Програмата „Негувателка на деца“ e насочена и овозможува работно оспособување на негувателките за професионално работење во […]