x
Мени

Lajme nga Civika Mobilitas

Promovim i 38 granteve të reja të Civica Mobilitas

Familja e Civica Mobilitas, nga sot (15 shkurt 2017) numëron 159 grantistëdhe përkrahja e përgjithshme për të cilën janë lidhur kontrata nga fillimi i programit është me vlerë prej pothuajse 262 milionë denarëve, apo pak më shumë se 4,5 milionë franga zvicerane. Sot u promovuan grante të reja institucionale për 12 organizata qytetare, grante të […]

Sekretet e mobilizimit të suksesshëm

Ç’do të thotë dhe pse është i rëndësishëm mobilizimi i bashkësisë, cili është qëllimi, motivi dhe çfarë është roli i organizatave qytetare? Këto çështje ishin vetëm një pjesë e fjalëve hyrëse dhe diskutimeve të cilat u zhvilluan në forumin tematik të Civica Mobilitas, i cili u mbajt më 13 tetor 2016 në Qendrën Edukative M6 në Shkup.

Era e fuqishme dhe temperaturat e larta nuk e penguan aktivizmin qytetar

Bashkëpunimi i Civica Mobilitas dhe D – Festival vazhdoi edhe këtë vit, me mobilizimin e pjesëmarrjes së më shumë grantistëve të vet të cilët organizuan projeksione të filmave dokumentar, diskutim të hapur, punëtori, lojë interaktive, përgatitje të ushqimit, prezantime dhe ekspozita, janë vetëm një pjesë e aktiviteteve të cilat zgjuan interesin e vizitorëve të festivalit. Nëpërmjet shoqërimit treditor në kuadër të PloshtArt këndin 10 grantistë të Civica Mobilitas organizuan aktivitete, nëpërmjet të cilave informuan për arritjet e tyre, ndërsa një pjesë e të tjerëve e vizituan festivalin dhe morën pjesë në aktivitetet e partnerëve të tyre.

Të përfshirë të gjithë, përfshirje për të gjithë!

Me parafrazën e mesazhit të Polio Plus “Asgjë për ne, pa ne”, Piter Toines, lideri ekipor i Civica Mobilitas, e hapi forumin rajonal për rajonin lindor dhe jug-lindor, i cili zhvillohet nën moton “Të përfshirë të gjithë, përfshirje për të gjithë!” Në Qendrën Multimediale Kanal 77 në Shtip, më 7 tetor 2016.

Debat për aspektet e bashkimit qytetar

Publikimi i “Nocioni Bashkim Qytetar” nga Gotje Pirot, nga Universiteti i Liezhit, Belgjikë, të cilin për publikun maqedonas e përktheu prof. dr. Ilo Trajkovski, ishte shkaku për organizimin e tribunës promovuese të titulluar “Bashkimi qytetar dhe zhvillimi”, e cila u mbajt më 20 tetor 2016 në Fakultetin Filozofik në Shkup.

Hajde të kontribuojmë për mjedis më të pastër!

Me këtë moto u realizua forumi rajonal i Civica Mobilitas për rajonin e Pollogut dhe Shkupit, i cili u mbajt në lokalet e Universitetit të Evropës Jug-Lindore (UEJL) në Tetovë më 25 tetor 2016. Gjithsej 62 përfaqësues të organizatave qytetare, iniciativa qytetare, medie dhe institucione bisedonin jo vetëm për ndotjen, e cila nuk është një lajm i ri në të dy rajonet, por edhe për atë se si të gjenden zgjidhje për tokën, ujin dhe ajrin e ndotur.