x
Мени

Вести од грантистите

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

За „говорот на омраза“ и „говорот на почитување“

Напишано од: Гешталт центар „Младен Костиќ“ Аспекти

Објавено: 27/04/2016

На 7 април 2016 година во просториите на Советот на општина Куманово, стручниот тим на Гешталт центарот Младен Костиќ – Аспекти одржа работилница на тема „Влијанието на позитивната комуникација и користењето на говорот на почитување врз чувствата и меѓусебната комуникација.

„Зошто заминуваат нашите сограѓани“

Напишано од: АМБРОЗИЈА Пехчево

Објавено: 25/04/2016

Центарот за лековити билки и шумски плодови „Амброзија“ од Пехчево, на 4 април 2016 година, во салата за состаноци на општина Пехчево организираше јавна расправа на која ги презентираше резултатите од анкетата за миграциите. Во анкетата учествуваа сите засегнатите страни со овој проблем, а се спроведе во рамки на проектот „Преку интегрирано делување до намалување на миграциите“.

Информативна средба за проблемот со миграциите

Напишано од: ИЗВОР - Кратово

Објавено: 22/04/2016

Миграцијата на населението од Североисточниот регион, особено на младата популација беше тема на информативната средба што ја организираше Неформалната мрежа на граѓански организации, а се одржа на 12 април 2016 година во хотелот Кратис во Кратово.

Четврта обука на проектот “Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”

Напишано од: Институт за истражување на политики и добро владеење

Објавено: 21/04/2016

Институтот за истражување на политики и добро владеење – ИПДВ во рамки на програмата CIVICA Mobilitas, имплементирана oд Македонски Центар за Меѓународна Соработка МЦМС, НИРАС од ДАНСКА и Шведскиот Институт за Јавна администрација (СИПУ) финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) во период од 16-17 Април, во Штип ја реализираше четвртата обука во рамките на проектот “Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”

Повик за учество на работилница

Напишано од: Институт за истражување на политики и добро владеење

Објавено: 08/04/2016

Институтот за истражување на политики и добро владеење ги поканува младите активисти од различна етничка припадност, претставници на младински невладини организации, други младински групи, здруженија, студентски групи, итн. да се пријават и да учествуваат на работилницата што ќе се одржи на 16 и 17 април 2016 година во Штип.

Повик за камп за лидери

Напишано од: Младите можат

Објавено: 05/04/2016

Организацијата „Младите можат“ ги поканува сите млади лидери на возраст од 17 до 22 години, кои се подготвени да работат на својот личен развој и да придонесат за позитивни промени во заедницата да се пријават на повикот за учество на кампот за лидери што ќе се организира од 5 до 11 мај 2016 година на Пониква, Осогово.

„Флоренс Најтингејл“ одржа годишно собрание

Напишано од: Флоренс Најтингејл

Објавено: 01/04/2016

Мултиетничко здружение „Флоренс Најтингејл“ од Куманово на 28.03.2016 година го одржа годишното собрание на кое беа поканети и учествуваа членови на раководството, на Надзорниот и на Советодавен одбор како и конституенти на организацијата.

Плурализмот и политичката криза

Напишано од: ЦИВИЛ

Објавено: 31/03/2016

ЦИВИЛ – Центар за слобода организира јавна дискусија на тема „Плурализмот и политичката криза“ која ќе се одржи во понеделник, 4 април 2016 година во хотел Сити Парк, со почеток во 12 часот.

АДИ го презентира извештајот од истражувањето за перцепциите и сфаќањата на средношколците и ранливите групи за современите форми на трговија со луѓе во Куманово и Гостивар

Напишано од: АДИ

Објавено: 31/03/2016

Во рамките на проектот „Превенција од современите форми на трговија со луѓе“ на 30.03.2016 год. во Гостивар се одржа презентација на Извештајот од истражувањето за перцепциите и сфаќањата на средношколците и ранливите групи за современите форми на трговија со луѓе во Куманово и Гостивар.

Како средношколците ја разбираат трговијата со луѓе – презентација на истражувачки извештај

Напишано од: АДИ

Објавено: 29/03/2016

Асоцијацијата за демократски иницијативи (АДИ), на 30 март 2016 година, во Центарот за развој на младите – Гостивар (општинска зграда) ќе го презентира Извештајот од истражувањето за перцепциите и сфаќањата на средношколците и ранливите групи за современите форми на трговија со луѓе во Куманово и Гостивар.

1 45 46 47 48 49 51