x
Мени

Регионален форум „Рудници – Да или Не?“: Повеќе од јасно, сите се за НЕ!

Четворица градоначалници, претставничка на граѓанска иницијатива и раководителка на Центарот за развој на Југоисточен плански регион беа панелистите на Регионалниот форум „Рудници – Да или Не?“, што се одржа на 5 декември 2017 година во Струмица, а се однесуваше на актуелната ситуација со веќе отворените рудници, како и дадените концесии за отворање нови рудници во […]

Вести од грантисти

Реформи во судството – од Прибе 1 до Прибе 2 и потоа

Институтот за човекови права (ИЧП), Македонското здружение на млади правници (МЗМП) и Институтот за европска политика (ЕПИ) ги покануваат сите заинтересирани да присуствуваат на презентацијата на првиот мониторинг извештај „Реформи во судството – од Прибе 1 до Прибе 2 и потоа“. Презентацијата ќе се одржи на 21 ноември 2017 година, со почеток во 10.30 часот […]